avantajele folosirii tâmplăriei din pvc

Alegerea ferestrelor și ușilor în construcția unei locuințe reprezintă una dintre cele mai importante etape. Ferestrele și ușile au un impact major în păstrarea temperaturii în interiorul locuinței, conferă un design plăcut și ajută împotriva efracției, de aceea este bine să alegi ferestrele și ușile de termopan cu tâmplărie pvc foarte atent. Deși există mai multe tipuri de tâmplărie ex: aluminiu, lemn, pvc, etc.. astăzi ne oprim să prezentăm avantajele folosirii tâmplărie din pvc, deoarece în ultimii ani a devenit cea mai populară opțiune de pe piață și asta deoarece oferă o serie de beneficii care nu pot fi trecute cu vederea cum ar fi costul mic de întreținere, durabilitate, eficiență.

Bine de știut

Ferestrele de termopan cu tâmplărie din pvc reprezintă o alegere bună, se montează ușor de către specialiști, nu prezintă riscuri de accidente și rezistă foarte mult în timp. Geamul termoizonlant este format din 2 sau mai multe foi de sticlă etanșate în interiorul cărora există un mediu gazos. Gazul folosit are rolul de o mai bună izolare fonică sau termică.

1. Durată de viață lungă
Ferestrele de termopan cu tâmplărie din pvc au o foarte mare durată de viață. Acestea dacă sunt de calitate și dacă sunt montate corespunzător de către o echipă de specialilști oferă o etanșeitate perfectă atât împotriva vântului cât și a apei. Rezistă la oscilații foarte mari de temperatură iar durata de viață este de 50 de ani.

2. Costuri mici de achiziție
Unul din avantajele care nu poate fi trecut cu vederea este costul mic de achiziție al tâmplăriei din pvc comparativ cu alte materiale cum ar fi aluminiul sau lemnul. Cu toate că prețul mai mic nu este un indicator favorabil în majoritatea cazurilor, în cazul de față dacă este să calculăm avantajele folosirii tâmplăriei din pvc este un factor care trebuie luat în calcul de fiecare dată.

3. Izolare termică și fonică
Este bine de știut că pvc-ul oferă o conductivitate termică redusă și de aceea alegera unei tâmplării din pvc cu geam termoizolant format din 2 sau mai multe straturi poate să scadă cheltuielile cu încălzirea locuinței considerabil. De asemenea ferestrele cu profile din pvc oferă și o foarte bună izolare fonică și sunt o alegere perfectă pentru locuințele situate în zonele urbane.

4. Întreținere ușoară
Comparativ cu alte materiale cum ar fi lemnul care trebuie tratat regulat pentru ca acesta să nu putrezească, pvc-ul necesită o întreținere extrem de mică. Acesta nu ruginește și nici nu putrezește și de aceea nu are nevoie de revizii.

5. Protecție împotriva efracției
Ferestrele și ușile din pvc oferă o foarte bună protecție contra spargerilor.

6. Stil
Există pe piață o multitudine de forme și culori a tâmplăriei din pvc.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *