Cum să alegi corect ferestrele cu geam termopan

Când ai luat decizia de a achiziționa ferestre de termopan, trebuie să fii conștient în primul și în primul rând de faptul că această alegere îți poate garanta o economie considerabilă în decursul anilor datorită eficienței energetice, astfel încât vei plăti mult mai puțin pentru încălzirea sau răcirea locuinței dacă faci alegerea înțelept și nu te grăbești să achiziționezi cele mai ieftine modele de pe piață care de regulă sunt fabricate în Turcia sau în China și fie din cauză că nu au o grosime corespunzătoare sau sunt folosite materiale de calitate proastă, nu țin bine geamul, se corodează etc. și astfel durata lor de viață este mult mai mică și economia posibilă obținută din factura de încălzire este inexistentă. În astfel de situații îți dai seama că o posibilă econimie la achiziționarea ferestrelor poate în timp să reprezinte o pierdere și mai mare. Sfatul nostru este acela de a achiziționa ferestrele împreună cu o firmaă serioasă, ce își desfășoară activitatea de mult timp și lucrează cu producători renumiți în industrie, astfel având o garanție în plus în ceea ce privește alegerea făcută.

Materialele de tâmplărie folosite în alegerea ferestrelor de termopan au o importanță vitală și pot fi confecționate din (PVC, aluminiu, lemn, lemn stratificat). Specialiștii consideră că alegerea cea mai bună este PVC, din mai multe motive. În primul rând asigură o foarte bună rezistență și funcționare, între -50 și +80 de grade celsius. Comparativ cu alte materiale acesta asigură și o foarte bună păstrare a căldurii. Tipul de sticlă este de asemenea important. Folosirea unui tip de sticlă tratat termic poate de asemenea să înlăture riscul apariției condensului. Tratarea sticlei termic cu o peliculă poate fi verificată apropind o flacară de sticlă: dacă flacara își schimbă culoarea, înseamnă că sticla a fost tratată.

Este bine de știut că pierderea de căldură într-o clădire este de 26% prin pereți, iar cea mai mare parte de 41% trece prin ferestre. De aceea dacă locuiești într-o zonă însorită trebuie ales un timp de geam care respinge razele ultraviolete, iar dacă locuiești intr-o zona rece, e bine să alegi un geam termopan (format din minim 3 straturi). De asemenea este bine să montezi și jaluzele interioare sau exterioare care îți vor asigura umbra și reduc pierderea de caldură.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *